недеља, 6. август 2017.

Podrška je pola posla



Verujem u tebe!

Dođe tako neko čudno doba kad čovek zaboravi na sebe i pretvori se u kradljivca sopstvenog vremena. Prekorači dozvoljeni minus na računu života i jedino broji minute, dane i godišnja doba, a ne svoja dela. Onda se pojavi drugi čovek i kaže mu Verujem u tebe’. Začudi se tada čovek broj jedan i pomisli: 'Mene ova/j zajebava’ ili ’Voli me, zato mi to kaže, da mi bude lakše’ ili ’Ne razume on/ona kako je u mojoj koži’.

Odgovori su tačni.

Hajde da razmislimo.

Da, osoba koja vam kaže ’verujem u tebe’ vas voli i želi da vam bude lakše.
Da, ta osoba ne zna kako je u vašoj koži, ima ona svoju o kojoj treba da brine.

Ali znate šta jos?
Osoba koja vas voli je očevidac. Ona zna kako crtate dugu nakon smene sunca i kiše u vašem životu, čak i onda kada je sami zaklanjate oblakom.

Ista ta osoba ne zna kako je u vašoj koži, ali upamtite, svi mirisi vaše duše se probijaju kroz pore na toj koži i ako je osoba ostala uz vas to znači da su joj mirisi prijatni, čak i onda kad sami sebi zaudarate.

Ljudi, kriza je. Oskudica. Pametni ne troši svoje  vreme i novac uludo, a bogami ni reči. Bar ne oni koji za svoje reči mare.

Zato,  ako je neko voljan da vam pokloni svoje vreme, pažnju i reči, ne odupirite se, jer odupiranje je najlakše, dovoljno je da zapušite uši i pevate, sve do neke nove zgodne prilike kada ćete iznova jadikovati nad svojim nezadovoljstvom.

Budite staloženi. Kroz život će vam prolaziti i oni koji će se, ničim izazvani, naći pozvani  da nešto kažu. Sa njima parlamentarno, nikako na galamu, a dobre priče čuvajte za ljude koje osećate svojim.

Prijatelja ćete prepoznati ne po slatkorečivosti, iako ćete bezbroj lepih reči čuti od njega (jebi ga, to mu je u opisu funkcije), već po slobodi da hiperpopizdi i da vam kaže: 'Radi šta hoćeš, ja znam koliko možeš, ali ti odlučuješ'

Prijatelj je merna jedinica lekovitosti međuljudskih odnosa. Potvrda legitimnosti prava da budete zvezde sopstvenog života. Ma, pravi će vas podržaće i kad ste hodajuća dijareja. U tome je  razlika. Bitna. Najbitnija.

I samo još...

Je l' se sećate onih sms-ova na TV-u, tipa- Ima li neka dama za druženje. Udate stop. E, pa nek' je tako i u životu. -Ima li nekih prijatelja za život. Solitelji pameti STOP.

Нема коментара:

Постави коментар